Adiții osoase

Aditia osoasa

este procedura chirurgicala menita sa refaca pierderea de masa osoasa cauzata de extractiile dentare, boala parodontala, traumatisme, proteze mobile neadaptate corespunzator.

In momentul in care se extrage un dinte, suprafata edentata incepe sa se resoarba, sa scada atat in inaltime, cat si in grosime. Procesul de resorbtie osoasa este unul progresiv, continuu, in primii trei ani pierzandu-se 30-40% din volumul osului.

Pentru ca acest proces sa nu aiba loc este necesar ca dupa fiecare extractie fie sa se adauge os in alveola, fie sa se insereze un implant postextractional.

Materiale de adiţie
Materiale de adiţie pot fi clasificate în funcţie de natura lor in:
autogene sau autologe – fragment de ţesut osos recoltat de la acelaşi individ, intraoral ( menton, tuberozitate maxilară, creastă edentată ) sau extraoral (creastă iliacă , tibie)
alogene – os uman obţinut din bănci de os
heterologe sau xenogene – os recoltat de la alte specii ( vită, porc)
aloplastice – materiale sintetice ( sulfat de calciu, fosfat tricalcic, hidroxiapatită,etc)
Membranele de regenerare sunt confectionate din diverse materiale resorbabile sau neresorbabile ce inchid/separa aditia osoasa de restul cavitatii.
Membranele resorbabile sunt realizate din colagen de origine animala si sunt resorbite de organism in cateva luni.
Membranele neresorbabile sunt realizate din titan sau teflon si sunt indepartate de medic dupa vindecarea plagii prin intermediul unei alte interventii chirurgicale.

Vrei ofertă personalizată?

Vreau oferta personalizată