Boala Paradontală

Ce este parodontita? Parodontoza

Parodontita, cunoscuta in trecut si ca parodontoza, este o boala a tesuturilor care sustin dintele in os. Boala afecteaza 10-20% din populatia tarilor dezvoltate si aflate in dezvoltare, cum este si Romania.

Cum se trateaza boala parodontala (parodontoza)?

Parodontitele trebuiesc tratate, vindecarea sau oprirea lor in evolutie neobtinandu-se decat cu un tratament adecvat. Chiar daca parodontitele trec prin etape in care manifestarile dispar, nu inseamna ca boala s-a vindecat, ci doar ca este intr-o faza de repaus, ea evoluand in continuare.

Tratamentul lor consta intr-o curatare profunda a spatiilor formate intre dinte si gingie (pungi), sub anestezie locala, fie cu instrumente ultrasonice si manuale, fie prin interventii chirurgicale. In cadrul interventiilor chirurgicale, pierderea de os se poate compensa prin adaugare de substituenti de os sau chiar de substante ce contin celule formatoare de os. La fel, piederea gingiei poate fi tratata prin adaugare de gingie din apropiere.

Conditia esentiala pentru un tratament corect si eficient este depistarea precoce in cabinetul stomatologic de catre un medic specialist.

Vrei ofertă personalizată?

Vreau oferta personalizată